Блоги

26 Березня 2024
Чому Philip Morris і далі спонсорує путінську армію?
У квітні 2024-го Philip Morris, один із потужних світових гравців на тютюновому ринку, обіцяє відкрити в Україні нову фабрику

Ця компанія, яка нині тримає понад 25% російську ринку і є одним із найбільших платників податків РФ, інвестує у нові виробничі потужності на Львівщині $ 30 млн. 

Тобто з одного боку Philip Morris через відрахування податків до російського бюджету спонсорує армію путіна. А з іншого — зводить фабрику в країні, яку ця ж сама армія намагається стерти з лиця землі. 

Ще два роки тому Philip Morris оголосив про намір піти з російського ринку. Однак цього не сталося. Зайве говорити про причини. Чи то відсутність покупця, чи то драконівська політика російської влади до іноземних інвесторів. Для нас фактом є те, що американська компанія успішно розвиває свій бізнес у країні-терористці. Сукупний обсяг інвестицій Philip Morris International в російську федерацію перевищив $ 2 млрд.

Згідно з даними фінансової звітності російського підрозділу Philip Morris, виручка компанії у перший рік повномасштабного вторгнення рф в Україну зросла на 8% до 140,3 млрд рублів, а чистий прибуток до 48,2 млрд рублів, що на 45% більше, ніж у 2021 році. Відповідно, податку на прибуток до бюджету агресора було сплачено на суму понад 136 млн доларів США. 

Подальша робота Philip Morris у росії це – маркер для багатьох іноземних інвесторів. Компанія спонсорує російських терористів. Жодних наслідків для неї поки що немає. 

Так, у серпні 2023-го українське НАЗК внесло Philip Morris до переліку спонсорів міжнародного тероризму. Що означає автоматичне попадання компанії до бази даних World-Check - найбільшої у світі бази для перевірки контрагентів щодо зв’язків з терористичними організаціями, шахрайством тощо.

Ще більш дивно, коли Україна, маркуючи Philip Morris спонсором міжнародного тероризму, водночас не забороняє цій компанії працювати на своєму ринку. І це ганебно. Бо ми не повинні толерувати роботу в нашій країні таких компаній як Philip Morris, PepsiCo (7UP, Mirinda, Sandora) etc, які продовжують працювати на росії й спонсорують путінський тероризм.

Теги

Philip Morris

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу