Блоги

10 Июня 2020
На території “ЛНР” відбулася передислокація російських окупаційних військ, яка співпала з відсутністю зв’язку оператора Vodafone
6 червня на окупованих територіях Луганської області зник мобільний зв'язок оператора Vodafone Ukraine. Як пояснили у т. зв. “Мінкомзв'язку ЛНР”, причиною збоїв в роботі стала аварія на телекомунікаційному обладнанні, який розташовано за межами самопроголошеної “республіки”

Варто зазначити, що проблеми у роботі оператора Vodafone Ukraine співпали по часу із повідомленнями в українських ЗМІ інформації аналітичного відділу ГІ “Права Справа” щодо  підготовки проросійськими бойовиками нових збройних провокацій у Луганській області. 

6 червня поточного року повідомлялося, що на окупованих територіях Луганської області, зафіксована передислокація безпосередньо до лінії розмежування окремих підрозділів ЗС РФ та  “2-го армійського корпусу ЛНР”. Зокрема, на щастинському напрямку зафіксовано пересування важкої бронетехніки і окремих підрозділів бойовиків, чисельністю до роти. Також на веселогорівському напрямку зафіксоване накопичення БТР-60. Крім того, зафіксована робота РЕБ “Житель”.  

Показово, що це не перший випадок, коли на окупованих територіях Луганської області на момент відсутності зв’язку відбувається передислокація  окремих підрозділів російських окупаційних військ.

Нагадаю, 10 січня 2018 року в ефірі “5 каналу” мною була оприлюднена інформація, що навпроти населеного пункту Щастя, на стороні, яку контролюють бойовики, спостерігається концентрація диверсійно-розвідувальних груп. За повідомленням місцевих джерел, під виглядом начебто українських диверсійно-розвідувальних груп, бойовики готували провокацію проти цивільного населення аби звинуватити українську сторону у порушенні Мінських домовленостей.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ станом на 11 січня 2018 року повідомляється, що «у непідконтрольному урядові районі на південний схід від с. Весела Гора (16 км на північ від Луганська), члени патруля Місії бачили свіжі сліди, оцінені як сліди щонайменше 2 танків (Т-64), що вели на північний схід»

На наступний день, а саме: 11 січня в “ЛНР” заявили про повне припинення роботи оператора Vodafone. За інформацією представників окупаційної адміністрації, обрив магістрального оптоволоконного кабелю стався в районі населеного пункту Оленівка т.зв. “ДНР”. Водночас в “ДНР” в аварії звинуватили українських силовиків. Утім, як з’ясувалося пізніше, місце обриву було саме в районі с. Весела Гора. 

Своєчасна реалізація отриманої ГІ “Права Справа” інформації щодо концентрації ДРГ бойовиків в районі розриву кабелю поблизу с. Весела Гора дозволила тоді уникнути звинувачень української сторони у перешкоджанні роботи оператора мобільного зв’язку і створенні гуманітарної катастрофи на окупованих територіях Луганської області.

Примітно, що вже 12 січня на брифінгу в окупованому Луганську в. о. начальника управління “народної міліції ЛНР” полковник Філіпоненко повідомив, що ЗСУ начебто планують провокаційні обстріли об’єктів цивільної інфраструктури на території тимчасово окупованих районів Луганської області.

Наразі повідомлення про проблеми в роботі оператора Vodafone Ukraine співпали по часу із появою інформації, що на неконтрольованій ділянці кордону з території РФ на територію т. зв. “ЛНР” заїхала колона російських військових вантажних автомобілів. Транспортні засоби перетнули кордон в нічний час, попрямувавши у бік Луганська. Про це сказано в звіті місії ОБСЄ.

Йдеться про те, що російськими спеціальними службами і їхніми місцевими посіпаками задіяно комплекс оперативних заходів з метою унеможливлення витоку інформації про передислокацію підрозділів ЗС РФ з території країни-окупанта на окуповані території України. Звертаю увагу на той факт, що в українські ЗМІ просовується інформація, що підвищені заходи безпеки  на окупованих територіях Луганської області (наявність додаткових блок-постів та відсутність мобільного зв’язку) пов’язані і з т. зв. "шахтарськими страйками".

Зазначу, що інформація місії ОБСЄ про передислокацію окремих підрозділів ЗС РФ підтверджує аналогічну раніше опубліковану інформацію аналітичного відділу ГІ “Права Справа”.   

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу