Блоги

15 Марта 2018
Зашквар Савченко з продовженням
В ЗМІ потрапили окремі фрагменти можливого звинувачення нардепа Надії Савченко в підготовці державного перевороту. Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є докази участі Наді у змові з метою силового повалення існуючого конституційного ладу та масового вбивства у ВР.

Вже через годину після виступу очільника ГПУ в парламент надійшло подання на позбавлення депутатської недоторканості Савченко та її арешт. Луценко не блефував.

Схоже, цього разу ми маємо справу не з фейсбучною бравадою, а з задокументованими фактами і доказовою базою.

За моєю інформацією слідчі мають  кілька терабайтів записів, де фігурує Надя, контакти з Рубаном, з офіцерами, агентами ГРУ та СБУ, де вони конкретно обговорюють майбутню “революцію”.

Перед візитом на допит у СБУ Савченко фактично визнала свою провину. "Хто хоч раз не думав знищити цю владу, знести цю владу, як закликав Майдан? Хто не думав підірвати Банкову чи Верховну Раду? Про це не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий. У нас про це говорять всі. В соцмережах гуляє запис, що 98% українців допомогли б Рубану "розвантажувати меблі".

Так. Владу в Україні традиційно не люблять і вона сама дає для цього підстави. Правлячий клас не здатний до самообмеження. Крім того, Революція не закінчена. Картинка з палаючою Верховною Радою набрала найбільше репостів та лайків за всю історію укрнету. Починаючи з 2015 року в суспільстві ширяться ідеї силового сценарію зміни влади. Про переворот та хунту говорять обивателі та зрадофіли.

Але що натомість? План Наді Савченко “про зміну Системи”, який вона презентувала? В мене великі сумніви, що вона сама зрозуміла хоча б половину з того, що там пропонується.

На відміну від таксистів та обивателів, які пліткують про переворот та викликають на кухнях дух Адольфа Вісаріоновича Піночетенка, Надія Савченко – народний депутат України, до недавна член комітету з нацбезпеки (сьогодні її виключили). Вона наділена мандатом народної довіри. Окрім того, Савченко від розмов та солодких мрій про хунту перейшла до конкретної справи. Почала цей самий переворот готувати. 

Для того, щоб вв’язатися у цю історію Савченко не потрібні були навіть куратори з РФ. Вона могла сама повестися на провокацію та повірити у власну місію. Такий у неї психотип.

Що далі? Для мене питання лише в тому коли слідчі презентують свій “улов” і який оберуть сценарій? Позбавляти депутатської недоторканості та арештовувати Героя України, проводити показовий суд і саджати чи затягувати процес та отримувати електоральний зиск (Савченко була №1 партсписку “Батьківщини”, Надя – це політична відповідальність Тимошенко)?

!-- discarded //-->

Новые досье

Parimatch („Parimatch“ LLP)

Parimatch (ООО "Париматч")

Кацуба Александр

Denys Horbunenko

Горбуненко Денис Владимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Евгеньевич

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Азовец Кирилл Беркаль (Кирт): Войну с Россией мы никогда не закончим, если не одержим в ней победу