Блоги

13 Липня 2022
HIMARS "демілітаризували" російську базу у Мелітополі: штурм Запоріжжя окупантами – неможливий
На Запоріжжі й Херсонщині HIMARS знищили близько десяти баз ворога: наступальні плани росіян зламані, а логістика тилового забезпечення окупантів під великим питанням

Окупанти побоюються наступу ЗСУ на півдні: готуються до вуличних боїв у Херсоні й контрнаступу на Запорізькому напрямку. Українські захисники грають на випередження і нищать бази росіян на Херсонщині й у Мелітополі. Тим самим Збройні сили України ламають плани загарбників щодо утримання південних регіонів. 

У цьому контексті я вважаю невипадковим оприлюднення Генштабом ЗСУ відео застосування американських РСЗВ HIMARS саме на Запорізькому напрямку. 

Спочатку було багато запитань щодо доречності оприлюднення цих кадрів. А потім з'явилась інформація про нанесення точкових ударів по базі ворога в районі Мелітополя, які унеможливили реалізацію окупаційною армією завдань щодо локального наступу на Запоріжжі. 

 Також відзначу, що протягом останнього тижня на території окупованих районів півдня й сходу України знищено близько десятка військових об'єктів противника. Йдеться про бази накопичення живої сили, матеріально-технічних засобів і, головне, боєкомплектів ворожої армії.

Влучні удари з боку ЗСУ наносились як на Донеччині й Луганщині, так і передусім на Херсонському й Запорізькому напрямках. Подібна тактика зриває плани окупантів щодо створення так званих локальних "котлів" і просування вглиб української території. А також створює колосальні проблеми для логістики забезпечення окупаційних сил.

Зауважу, що поява інформації про перекидання з території Білорусі 100 вагонів з боєкомплектом – також є невипадковою саме зараз.

Це означає, що тилове забезпечення окупаційної армії в Україні – під великим питанням. І всі ті балачки про те, що рф начебто має необмежену кількість засобів ураження й боєкомплектів, щонайменше не витримують критики. 

Нагадаю, на Херсонщині, ЗСУ вже вийшли на позиції, з яких можуть здійснювати вогневий контроль мостів через Дніпро. Також намітився прогрес на новокаховському напрямку.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу