Блоги

22 Червня 2020
Російська Федерація продовжує перекидати окремі підрозділи ЗС РФ і військову техніку на окуповані райони Донбасу
Російська Федерація продовжує перекидати окремі підрозділи ЗС РФ і військову техніку на окуповані райони Донбасу в обхід офіційних пунктів пропуску. Подібна тактика росіян не є новою. Робиться це для того, щоб унеможливити фіксацію подібних фактів з боку СММ ОБСЄ

Утім, незважаючи на всі заходи російської сторони щодо мінімізації витоку інформації, 6 червня у щоденному звіті ОБСЄ знайшла підтвердження інформація “Права Справа” про передислокацію окремих підрозділів ЗС РФ з боку РФ до тимчасово окупованої території

Спираючись на початкові дані, зазначені у звіті ОБСЄ, волонтерам InformNapalm вдалося визначити точні координати прибуття вантажівок  у Луганськ: 48.538979,  39.325941. На сайті InformNapalm повідомляється, що за допомогою моніторингу відкритих джерел  вдалося встановити, що ця територія давно використовується російськими окупаційними військами в якості бази для окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського Корпусу

Нагадаю, 26 жовтня 2015 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив про місце розташування військової техніки бойовиків на територіях промислових баз, що розташовані за адресою: пров. Краснодонський, поруч з базою ЛСТК.

Після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ "Права Справа" 7 листопада 2015 року на Youtube-каналі бойовиків "Юго-ВОСТОК информационно-аналитическое агентство" було опубліковане відео "НМ ЛНР. Отдельный Батальон Материального Обеспечения".  

У коментарі до відео повідомляється про те, що "для успішного ведення бойових дій і виконання поставлених бойових завдань, в "народній міліції ЛНР" був створений "окремий батальйон матеріального забезпечення".

Варто зазначити, що це не перший випадок, коли бойовики і українські спецслужби вимушені підтвердити наявність живої сили і техніки в тому чи іншому місці їхнього базування після оприлюднення відповідної оперативної інформації аналітичного відділу ГІ "Права Справа".

Так, наприклад, 9 липня 2015 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що проблеми зі стільниковим зв'язком на Луганщині викликані застосуванням росіянами в тестовому режимі автоматизованої станції перешкод Р-330Ж "Житель".

У жовтні 2015 року європейські дипломати звернулися до делегації РФ з вимогою пояснити присутність Р-330Ж "Житель", що блокує зв'язок на підконтрольних сепаратистам територіях східної України згідно спостережень СММ.

1 жовтня 2015 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" надав на загал інформацію про те, що в окупованому Луганську зафіксована активізація руху живої сили та техніки росіян на базі "Транспеле".  А вже 3 жовтня у штабі "народної міліції ЛНР" повідомили про те, що зараз відбувається відведення танків з територій, прилеглих до Луганська: "Зокрема, мова йде про район колишньої бази компанії "Транспеле".

02 жовтня 2015 року заступник голови моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг повідомив, що спостерігачі вперше на сході України побачили важку вогнеметного систему ТОС-1 "Буратіно". Вони виявили її на тренувальному майданчику бойовиків в селі Круглик недалеко від Луганська.

Варто зазначити, що ще 12 серпня 2014 року "Права Справа" повідомляла про те, що у бойовиків на Луганщині з’явилися три важкі вогнеметні системи залпового вогню ТОС-1 "Буратіно".

9 серпня 2018 року аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомив, що ротація російських регулярних військ на Донбасі відбувається щомісяця приблизно в одні й ті самі дні, а саме: з 24-го по 27-ме числа. В цей період фіксуються колони, що йдуть з Луганська у бік РФ і навпаки. Так, наприклад, 25 травня 2018 року о 2:10 в районі трикотажної фабрики було зафіксовано рух колони бойовиків у складі автомобілів Урал. 27 травня 2018 року о 9:00 в тому ж районі була зафіксована колона з 10 вантажних автомобілів Урал.

За місяць, а саме: 28 вересня 2018 року сайт "Інформаційний спротив" з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомив, що на місці колишньої Луганської трикотажної фабрики "противник приховано влаштував одну з нових секретних баз для зберігання зброї і боєприпасів." За інформацією Головного управління розвідки МОУ 23 і 26 вересня 2018 року до цієї бази з н.п. Куйбишеве Ростовської області була доставлена велика партія стрілецької зброї та боєприпасів, призначених для озброєння так званих "підрозділів територіальної оборони" в ході проведення мобілізаційних заходів. "Таке озброєння використовується, як правило, для нападу і захисту ", – йшлося у повідомленні прес- служби української розвідки.

Наразі одним з місць дислокації важкої бронетехніки бойовиків в окупованому Луганську є база "Транспеле" ТОВ "Лаа-Транс". Крім того, наявність важкої бронетехніки бойовиків зафіксовано на території АТП 10927 за адресою: м. Луганськ, вул. Оборонна, 101-а. На території АТП створено базу для капітального ремонту пошкодженої бронетехніки бойовиків. 

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу