Блоги

12 Серпня 2019
Зафіксована передислокація додаткових підрозділів бойовиків "ЛНР"
Протягом останнього тижня на території окупованих районів Луганської області відбувалися активні військові навчання окремих підрозділів так званого 2-го АК "народної міліції ЛНР".

Так, 2 серпня в ефірі "4 каналу" мною була озвучена інформація аналітичного відділу ГІ "Права Справа" про батальйонно-тактичні навчання терористів на полігонах в районі с. Бугаївка і н.п. Круглик.

Нагадаю, свого часу аналітичний відділ ГІ "Права Справа" повідомляв, що у 2015 році поблизу с. Бугаївка було створено навчальний військовий центр бойовиків. Координати полігону: 48°25′22″N (48.422702) довгота 38°53′60″E (38.89998).

Крім того, місцевими джерелами аналітичного відділу ГІ "Права справа", була зафіксована передислокація живої сили і техніки бойовиків з міста Луганськ в район проведення навчань-полігон поблизу н. п. Круглик Лутугинського району Луганської області. В місця проведення навчань важка бронетехніка  була передислокована з тилових районів самопроголошеної "республіки".

Згодом українські ЗМІ з посиланням на прес-службу Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомили, що 7 серпня в районі проведення навчань, поблизу с. Бугаївка і н.п. Круглик, місія ОБСЄ зафіксувала велику кількість важкої бронетехніки та артилерії бойовиків.

"7 серпня на основі доступних СММ даних повітряного спостереження виявлено наявність: 21 танка та 1 зенітного ракетного комплексу на полігоні неподалік від н. п. Бугаївка (37 км на південний захід від Луганська); і 21 танка на полігоні біля Круглика", - йдеться у звіті.

Варто зазначити, що 8 серпня, тобто, після оприлюднення в ЗМІ інформації "Права Справа" про проведення навчань окремих підрозділів 2-го АК терористів "ЛНР" ГУР Міністерства оборони України оприлюднює інформацію щодо інтенсивних заходів бойової підготовки за наступальною тематикою у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Наразі зафіксована передислокація додаткових підрозділів 2-го АК "народної міліції ЛНР" в район окупованого с. Миколаївка Станично-Луганського району. с. Миколаївка розташоване на Сіверському Дінці, за 8 км на південь від районного центру і за 1 км від залізничної станції Моторна.

Примітно, що техніка бойовиків, яка була задіяна у проведенні цих навчань згідно Мінських домовленостей, повинна бути відведена від лінії зіткнення

Теги

Донбас

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу