Блоги

06 Березня 2019
ЗРК "Стріла-10" міг потрапити до рук терористів на Донбасі лише з РФ
В самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» постійно заявляють про те, що все наявне у них озброєння – трофейне, а амуніція передана «волонтерами», що підтримують бойовиків.

Днями офіцер ЗСУ Анатолій «Штірліц» Штефан на своїй сторінці у Фейсбук опублікував відео, на якому зафіксовано військову техніку, а саме: ЗРК «Стріла -10», який є на озброєнні угруповань бойовиків «ЛНР» і «ДНР». «На це раз «шахтарі» з 1 АК окупантів дістали аж цілі батареї ППО, оце треба вчитися. І авжеж вони у шахтах їх взяли прямо з екіпажами їхтамнетів», - повідомляє Анатолій Штефан.

ЗРК «Стріла -10» призначений для візуального спостереження та знищення повітряних цілей на малих висотах. Прийнятий на озброєння в 1976 році.

2 липня 2014 року на вулицях окупованого Луганська, під час проходження колони бойовиків, було зафіксовано три БМП-2 та ЗРК «Стріла-10». А вже 16 липня 2014 року у ЗМІ була оприлюднена інформація з посиланням на РНБО, що на озброєнні терористів з'явився самохідний зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10». В РНБО підкреслювали, що такий комплекс міг потрапити в руки терористів лише з Російської Федерації.

В серпні 2014 аналітичним відділом ГІ «Права Справа» було встановлено скупчення на автобазі в м. Ровеньки важкої бронетехніки, ЗРК та живої сили незаконних збройних формувань. 23 серпня 2014 року в результаті високоточного удару Збройних Сил України по виявленому об’єкту розвідкою підтверджено повне знищення бази терористів. «У місті Ровеньки Луганської області було встановлено скупчення на автобазі близько 40 броньованих машин, 3 ЗРК типу «Стріла-10» і до 500 найманців незаконних збройних формувань. Ймовірно - це екіпажі виявленої техніки», - розповіли тоді в штабі АТО.

26 жовтня 2015 року місцевими джерелами «Права Справа» була зафіксована наявність важкої бронетехніки бойовиків, зокрема ЗРК «Стріла -10», на територіях промислових баз, що розташовані за адресою: пров. Краснодонський, поруч з базою ЛСТК.

Примітно, що бойовики «ЛНР» змушені були підтвердити інформацію «Права Справа» про місце знаходження своєї бази в Луганську. 7 листопада на Youtube-каналі бойовиків «Юго-ВОСТОК информационно-аналитическое агентство» було опубліковане відповідне відео. На відео бойовиків можна побачити територію в районі промислових баз у пров. Краснодонський, на якій розміщуються військова техніка терористів.

Варто зазначити, що це не перший випадок,коли бойовики вимушені підтвердити наявність живої сили і техніки в тому чи іншому місці їхнього базування після оприлюднення відповідної оперативної інформації ГІ «Права Справа».

У травні 2016 року «Права Справа» повідомила, що в районі тимчасово окупованого м. Ровеньки Луганської області розквартировано підрозділ ЗС РФ загальною чисельністю до 200 чоловік Крім живої сили, зафіксовано присутність 7 одиниць РСЗВ «Град», три ЗРК «Стріла-10», дві бмп та чотири бтр. Тоді, за інформацією місцевих джерел організації, з території Ростовської області (РФ) на територію тимчасово окупованих районів Луганської області були передислоковані окремі підрозділи 35-ої окремої гвардійської мотострілецької бригади (місце постійної дислокації - Алейськ (Алтайський край), в/ч 41659). 35-та бригада входить до складу 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу.

Наразі одним з місць дислокації важкої бронетехніки і ЗРК бойовиків в окупованому Луганську є база "Транспеле" ТОВ "Лаа-Транс".

Крім того, наявність важкої бронетехніки бойовиків зафіксовано на території АТП 10927 за адресою: м. Луганськ, вул. Оборонна, 101-а. На території АТП створено базу для капітального ремонту пошкодженої бронетехніки бойовиків.

Нові досьє

Parimatch (Parimatch LLC)

Parimatch (ТОВ «Паріматч»)

Кацуба Олександр

Denis Gorbunenko

Горбуненко Денис Володимирович

Atayants Oleg Evgenyevich

Атаянц Олег Євгенович

Вадим Машуров. Все о карьере и бизнесе

Vadim Mashurov. All about career and business

Азовець Кирило Беркаль (Кірт): Війну з Росією ми ніколи не закінчимо, якщо не здобудемо у ній перемогу